🎁Ai livrare gratuită la comenzi de +349 RON. ⭐Părinți ca tine ne-au dat nota 9.8/ 10

Idei de jocuri de rol pentru prescolari - cum ii invatam sa comunice corect

Idei de jocuri de rol pentru prescolari - cum ii invatam sa comunice corect
Stim foarte bine ca celor mici le plac jocul si joaca. Prin astfel de activitati descopera lumea din jur, isi dezvolta abilitatile. Copiii au nevoie de joaca. Iar daca tinem cont de substratul educational aici vom alege fix acele jocuri si jucarii ce vor contribui activ la o dezvoltare armonioasa a copiilor.

In randurile urmatoare ne propunem sa venim cu cateva idei de jocuri de rol pentru prescolari. Astfel de activitati sunt de mare ajutor pentru a-i invata pe copii cum sa comunice corect.

Despre jocurile de rol

Cu siguranta ati observat la copil unele manifestari, gesturi si vorbe care copiaza din comportamentul parintilor. Imita vorbitul la telefon si isi inchipuie cate si mai cate scenarii. Este in natura lor sa faca asta, sa fie educati nu de ceea ce spun parintii, ci de ceea ce fac si arata.

Jocurile de rol sunt cele in care copiii intra in pielea unui alt personaj, fie el real sau nu. Improvizeaza, creeaza scene noi, se comporta ca si cum totul ar fi firesc si real. Unii le spun jocuri imaginare. Adevarul este ca sunt o manifestare a creativitatii si astfel de jocuri pot contribui solid la evolutia unui copil.

De ce sa ii invatati pe copii jocul cu roluri

Dezvolta creativitatea copiilor
Ii ajuta sa fie empatici
Ii ajuta sa invete munca de echipa
Imbunatatesc abilitatile de comunicare

Idei de jocuri si jucarii de rol

Jocuri cu meserii - incercati vanzatoarea, bucatarul, poate chiar ce tine de meseria parintilor. Copiii vor descoperi mai multe despre ce fac astfel de persoane, despre rolul lor in societate, isi vor intelege mai bine parintii si lipsa lor de acasa pentru orele dedicate muncii.

Bucatarii din lemn - aici - parcari si benzinarii sunt cateva idei de jocuri.

Eroii de zi cu zi - asa cum din desene animate si filme potrivite varstei lor isi aleg eroi pe care ii adora, cand vine vorba de viata reala se simt mandri sa stie mai multe despre cei care se lupta cu flacarile. Masina de pompieri regasiti aici. Iar un joc mai complex va necesita si o recuzita pe masura, deci nu uitati de seturile Klorofil. Elicopterul interactiv, casuta ciupercuta cu tot felul de personaje sunt interesante si le veti gasi aici.

Pregatiti terenul pentru scoala? Atunci rolul perfect este cel de elev-invatator. Pentru ca un copil se simte in siguranta cand ceea ce traieste este ceva ce stapaneste, cand nu se confrunta cu ceva nou si greu de gestionat. Emotia noului poate fi destul de frustranta. Asadar, puneti in scena aceasta poveste, cu doamna invatatoare si elevul, iar copilul poate fi in rolul ambilor, rand pe rand. Este un exercitiu excelent pentru a putea intelege nevoile ambelor parti si a stimula comunicarea din postura de scolar, dar si de adult responsabil, de invatator.

Asadar, dragi parinti, avand in vedere ca jocurile si jucariile sunt instrumente bune pentru a educa un copil si a-l ajuta sa descopere mediul inconjurator, cum este in societate, despre comportamentele potrivite, permise si multe altele, oferiti contextul potrivit pentru asta.

Va asteptam in cadrul paginii noastre www.bebeluc.ro cu toate ofertele de jocuri de rol si nu numai.
Postarea urmatoare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!