šŸŽAi livrare gratuită la comenzi de +349 RON. ā­Părinți ca tine ne-au dat nota 9.8/ 10

Istoria jucariilor

Istoria jucariilor

Ca in orice alt domeniu, si in lumea fascinanta a jucariilor exista o poveste de inceput. Toti copiii se joaca si toti copiii s-au jucat, dar putini sunt cei care se intreaba daca jucariile au fost intotdeauna la fel ca acum sau cum erau jucariile de altadata. Evident, aceste intrebari nu-si gasesc raspuns in fascinanta lume a jucariilor din prezent, cand instrumentele de joaca au devenit extrem de interesante si cand exista mii de modele de jucarii educative, interactive, de plus, lego, puzzle, etc.

Putin din istoria fascinanta a jucariilor

Copiii incep sa se joaca incepand de la 6 luni. Ei au nevoie sa se joace pentru a se dezvolta sanatos. Prin joaca, cei mici isi modeleaza o lume proprie, aflata intre lumea reala si cea imaginara, construita dupa propriile lor nevoi sufletesti.

Si asa a fost de cand lumea si pamantul, cand jucariile au fost diferite, in vremuri diferite. Este mai mult decat evident ca istoria jucariilor este la fel de veche precum istoria umanitatii. Conform spuselor arheologilor, au fost gasite jucarii in temple si in orasele stravechi. Au fost gasite carucioare de jucarie, jucarii de suflat in forma de pasari si maimute sau diverse jucarii ce alunecau pe un lant.

Primele jucarii au fost confectionate din piatra, lut ars si lemn. Au fost descoperite si jucarii din alte materiale, cum ar fi nuiele, frunze, panza, lana, stiuleti de porumb, oase de animale, pluta, pene, frunze de palmier, hartie. Practic, jucariile erau confectionate din ce materiale erau la indemana la acea vreme.

In timp au aparut ateliere mestesugaresti si confectionarii de papusi din lemn, din ghips, portelan sau ceara, cu par implantat, cu haine si diverse accesorii. Insa, aceste papusi erau destinate doar copiilor bogati.

Baietii confectionau mingi din par de vaca, pe care il spalau bine si il faceau ghemotoc. Dupa ce parul se usca bine, era gata si mingea. Mingile se mai faceau si din carpe vechi, infasurate si stranse foarte bine, ca sa nu se desfaca. Alte jucarii pentru baieti, din timpuri vechi: fluiere din salcie, viori din coceni de porumb, titireze facute din fuse vechi, cai din lemn.

Odata cu evolutia tehnologiei, a evoluat si lumea jucariilor, astfel ca, in prezent, copiii au de unde sa aleaga si au la dispozitie cele mai frumoase si mai diferite jucarii. Diversitatea in materie de jucarii constituie un atuu, existand jucarii adaptate fiecarui stadiu de dezvoltare, fiecarei varste si tuturor nevoilor si preferintelor.

Pentru ca suntem la curent cu tehnologia si evolutia continuua a jucariilor, pentru ca ne place sa va punem la dispozitie cele mai interesante jucarii pentru prescolari si pentru ca iubim diversitatea, va asteptam cu cea mai bogata oferta de jucarii educativejucarii Montessori, jucarii pentru copii cu nevoi speciale, jucarii cadou pentru cei mai jucausi prescolari.

Dispunem de cele mai noi si mai frumoase jucarii, pe care te invitam sa le consulti in cadrul magazinului nostru online de jucarii pentru prescolari. Iata una dintre preferatele noastre jucarii de programare pentru copii:

Programarea pentru prescolari – Set STEM soricelul robot
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!