Program scurt showroom 19.04: 9:00-16:00. šŸŽAi livrare gratuită la comenzi de +349 RON. ā­Părinți ca tine ne-au dat nota 9.8/ 10

Tatii din ziua de azi

Tatii din ziua de azi

Cu totii am crescut cu imaginea mamei prezenta in toate activitatile. Figura acesteia a fost asociata cu toate episoadele si intamplarile importante din viata copilului, lucru ce a condus treptat la conturarea ideii ca doar ea este cea care trebuie sa se ocupe de cresterea si educatia copilului. Si cum ramane cu tatal? Ei bine, pentru familiile traditionale, datoria acestuia era de a asigura ajutor financiar familiei si de a lua parte la evenimentele cele mai importante din viata copiilor. Se pare ca taticii milenari au dezvoltat o dorinta mai mare de a se implica in cresterea copiilor si incearca sa fie cat mai mult timp prezenti in viata de acasa. Asta spun chiar cercetatorii si descoperirile lor nu se opresc aici!

Familia perfecta: copiii se joaca linistiti, mama pregateste cina iar tatal vine de la serviciu si se implica imediat in jocul mezinilor. Recunosti imaginea? Da, este cea pe care o ilustrau cele mai multe dintre filmele de peste hotare si cu care au crescut multe generatii de copii, ce la randul lor au devenit parinti si au transmis aceasta idee. Insa, in ultima perioada, traiectoria familiei s-a schimbat destul de mult, tatii fiind tot mai prezenti in activitatile copiilor si in cele de familie, lucru pe care l-au analizat indeaproape cercetatorii din Statele Unite ale Americii, de la universitatea Brigham Young. 
„Am aflat ca tatii zilelor noastre petrec mai mult timp cu copiii, le ofera mai multa grija si dragoste decat o faceau inainte. Multi tati se vad jucand un rol la fel de important pentru copiii lor, asemeni mamelor. In acelasi timp, exista si grupul de tati care se considera cei ce trebuie sa intretina familia, sa disciplineze copiii si nimic mai mult”, a spus specialistul in sociologie si co-fondatorul studiului, Kevin Shafer.

Rolul tatalui in viata copilului

De asemenea, specialistii au ajuns la concluzia ca multi barbati depun eforturi mari de a mentine un echilibru intre normele masculine si disponibilitatea in ceea ce priveste cresterea copiilor. Aceasta tendinta a aparut in urma cu multi ani, dar s-a accentuat in ultima perioada, pe masura ce idealul de “tata” a continuat sa se schimbe. 
“Normele actuale ii imping pe barbati spre o implicare mai mare in familie si mai orientate catre copii. Baietii sunt invatati sa fie mai empatici si mai atenti la emotii, astfel incat sa devina la randul lor tati buni pentru ai lor copii. In viitor acestia nu vor oferi numai suport financiar, ci vor reusi sa fie mai prezenti atat fizic, cat si mental in cresterea celor mici”, a declarat un alt specialist implicat in studiu, Lee Essig. 
Buna dezvoltare a copiilor depinde in mod egal de interactiunea cu tatii si mamele si de implicarea lor in jocuri educative
Asadar, concluzia specialistilor este una cat se poate de clara, rolul tatalui este la fel de important pentru copil, ca si cel al mamei. Un copil sanatos atat fizic cat psihic are nevoie de grija si de atentie din partea parintilor, dar si de libertatea de a descoperi pe cont propriu lucruri noi. Pot face asta foarte simplu si totodata amuzant, prin intermediul jucariilor educative. Stim cu totii ca cei mici reusesc sa invete mai bine si mai repede prin joc, aceasta fiind cea mai buna cale prin care ei pot sa-si antreneze abilitatile sociale si capacitatea cognitiva. Desigur, atat mama cat si tatal au un aport urias in acest demers, ei fiind furnizorii principali de surse potrivite de joaca. De asemenea, tot ei sunt aceia datori cu incurajarea in caz de esec si cu sustinerea oricarui mic succes, lucruri ce vor creste increderea in sine a mezinului familiei. 

Fara indoiala, pentru ca toate acestea sa fie posibile este nevoie de jucarii educative si super distractive, pe care le gasesti in magazinul online bebeluc.ro . Produsele urmaresc principiile Montessori, sunt fabricate din materiale de cea mai buna calitate si se vor transforma intr-o secunda in jucariile favorite ale micutului tau. In platforma online te asteapta o paleta bogata de jocuri, printre care se numara animale adorabile, jucarii alfabet, cu cifre, de rol, de constructie, forme si culori, fructe si legume, de logica si sortare, muzicale si stiintifice.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!