šŸŽAi livrare gratuită la comenzi de +349 RON. ā­Părinți ca tine ne-au dat nota 9.8/ 10

Invatarea prin joaca si jucarii

Invatarea prin joaca si jucarii

Autor: Corina Naftanaila

Jocul este la ordinea zilei pentru mica generatie si se pare ca este un lucru pozitiv, din toate punctele de vedere. Aceasta activitate zilnica nu este doar distractiva, ci ii si ajuta pe cei mici sa asimileze mai usor notiuni despre mediul ce-i inconjoara. La o prima vedere, jocul este foarte simplu, dar in esenta, este un mod profund prin care copilul se dezvolta. Asta au descoperit si cercetatorii de peste hotare, ce au incercat de-a lungul timpului sa faca legaturi intre joc si cresterea capacitatii cognitive si a altor abilitati sociale ale copilului. Iata ce au mai descoperit cercetatorii.

Orice parinte isi doreste ca al sau copil sa dobandeasca un coeficient de inteligenta impresionant si jocul are un rol destul de important in aceasta dezvoltare. Si asta nu este tot! Conform cercetarilor profesorului James Geel, din Arizona, jocul influenteaza pozitiv si conturarea abilitatilor sociale. Copiii invata tainele disciplinei si reusesc sa inteleaga cat este de importanta rabdarea in relationarea cu alti indivizi, cat si cu propria persoana. Desigur, pentru un joc amuzant, dar si cu rezultate pozitive este nevoie de jucariile potrivite. Acestea trebuie sa fie distractive, dar si educative, sa le antreneze memoria si simtul practic.


Un astfel de magazin online de jucarii este bebeluc.ro care ofera o gama variata de jucarii educative pentru micutii de la 0 la 6+ ani. Produsele brand-urilor cunoscute trec printr-un proces strict de selectie pana sa-si ocupe pozitiile pe rafturile virtuale si asta pentru ca reprezentantii Bebeluc promoveaza calitatea. Asta o demonstreaza si prin calitatea serviciilor pe care le ofera echipa din spatele magazinului online, care acorda o atentie deosebita fiecarui client in parte. Te invitam sa descoperi o parte dintre produsele Bebeluc dar si alte descoperiri interesante ale cercetatorilor despre importanta jocului.

Invatatul prin joaca este amuzant, dar este si puternic!


Ce este jocul? Este cea mai simpla activitate pentru copii, pe care reusesc sa o controleze instinctiv. Iata cum trebuie sa fie jocul pentru a fi benefic in dezvoltarea copiilor. 
Jocul trebuie sa fie in primul rand o activitate placuta. Conform specialistilor, daca cei mici nu sunt fericiti in timpul jocului atunci aceasta activitate capata un alt sens.
Jocul trebuie sa starneasca interesul si sa fie motivant. Pentru cei mici, singurul motiv pentru care vor sa se joace este satisfactia momentului si de ce nu, sentimentele pozitive ce apar dupa ce reusesc sa duca la bun sfarsit scopurile/sarcinile jocurilor. 
Jocul trebuie sa fie ales liber si sa fie orientat spre activitatea in sine, si nu pe rezultatul final. Se spune deseori ca este mai importanta calatoria decat destinatia, lucru ce se aplica si in cazul jocurilor. Este esential cu ce notiuni au ramas copiii in urma jocului, si nu cine a iesit invingator. De asemenea, este important ca jocul sa nu fie impus, ci ales dupa bunul plac al juniorului.
Astfel, pentru a te asigura ca cel mic este corect initiat in tainele jocului si ca acesta reuseste sa-si dezvolte ablitatile fizice, psihice si sociale, trebuie sa faci o vizita magazinului online bebeluc.ro. 
De exemplu, poti alege setul Prajiturelele cu numere. Acesta contine numerele de la 0 la 10 si un borcan in care piticul poate depozita prajiturile deja numarate. Este un joc bun pentru memorie, dar care ii ajuta pe cei mici sa faca primii pasi in lumea numerelor. O alta alegere inspirata este Setul de constructie Gears! Gears! Gears!. Piesele jocului pot fi interconectate astfel incat se vor transforma in constructii fabuloase. Jocul este 100% sigur pentru cel mic si il ajuta sa-si dezvolte creativitatea si abilitatile motrice. Din fericire, pe site gasesti si jucarii pentru copiii mai mici, cum este Ariciul Spike. Aceasta este o sursa numai buna de distractie pentru micutii cu varste intre 0 si 2 ani, prin intermediul careia isi vor antrena coordonarea mana-ochi si capacitatea de a recunoaste culorile.

Jocul cu parintii pune bazele interactiunii copilului cu alte persoane


Conform cercetarilor dr. Rachel E. White, de la Muzeul pentru copii din Minnesota, asupra legaturii dintre joc si invatare si parintii au un rol foarte important in procesul de invatare prin joc al copiilor lor. Acestia, in special mamele, sunt primii parteneri de joaca ai copilului. De la jocurile nevinovate din primele luni de viata si pana la cele mai complexe din anii ce urmeaza, parintii pot ajuta copilul sa-si exploreze intens imaginatia, oferindu-le suportul pe care cei mici inca nu l-au dobandit. Pe masura ce copilul creste, interactiunea cu parintii il ajuta sa aiba incredere in el si sa preia initiativa activitatilor pe care le desfasoara impreuna.
Pentru a te asigura ca petreci timp de calitate alaturi de piticul tau, alege unul dintre jocurile de pe bebeluc.ro. O idee excelenta pentru intreaga familie este jocul de strategie Ten to the top. Este distractiv, alimenteaza spiritul competitiv al copilor si ii ajuta sa devina perseverenti odata cu invatarea operatiilor de matematica de baza. La fel de bine poti alege si Mental Blox Junior, un joc amuzant cu notiuni de logica, prin care copiii invata formele geometrice intr-un mod amuzant si distractiv. Este recomandat copiilor de 4-8 ani si este fabricat din materiale non-toxice si prietenoase ca textura. Nu te supara, frate este oricand o idee buna pentru toata familia. Jocul clasic a fost reinventat de Djeco pentru a fi mai atractiv piticilor si pentru a le starni interesul.

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!